Geplaatst op

Crash Blossom (2018)


Crash Blossom (2018) 70′

sopraan, soundtrack, video

script, muziek, cinematografie: Merijn Bisschops
regie: Merijn Bisschops & Rianne Wilbers
scenografie: Marieke Berendsen
kostuum: Trijnie Nanninga

première: Rianne Wilbers
11 november 2018, November Music, ‘s-Hertogenbosch (NL)

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten

Een muzikale en visuele trip van audiovisueel kunstenaar Merijn Bisschops en sopraan Rianne Wilbers waarin concert en speelfilm samenvloeien.

Worstelend met de vervagende grens tussen feit en fictie wordt zangeres Blossom geconfronteerd met haar grootste angst. Gaandeweg wordt de kleurrijke en complexe persoonlijkheid van Blossom op een meta-niveau ontrafeld. Beelden, teksten en muziek met een intense schoonheid, rauwe emoties en relativerende humor. De voorstelling is geworteld in de realiteit van maker en uitvoerder, en laat deze door de vingers glippen in hallucinatoire vergezichten.

over Crash Blossom:

“Een van de vele hoogtepunten in het festival was Crash Blossom van componist en filmer Merijn Bisschops uit Berkel-Enschot. … Een voorstelling met zoveel lagen en lading dat je die meerdere keren zou moeten zien om alles te ontdekken”

René van Peer 12-11-19, Brabants Dagblad

over Crash Blossom:

“Uit deze beschrijving zou je kunnen afleiden dat de voorstelling nogal zwaar op de hand is, maar dat is niet altijd het geval – de reacties van de ‘echte’ Rianne op haar bloesemende beeld hebben vaak een onmiskenbaar komisch effect, en ook de ‘handeling’ van de film zelf (wanneer je van zoiets mag spreken bij deze opeenvolging van poëtische beelden) kent haar humoristische momenten, zelfs en juist ook op heftige ogenblikken, zoals de scène waarin een volledig ingestorte Blossom op een grasveld ontwaakt wanneer ze wordt aangestoten door een robotmaaier.”

Maarten & Wouter de Waal, 3voor12, 23 april 2019