Geplaatst op

Textures (2017)


Textures (2017) 35′

viool, altviool, cello

met optionele fotoprojecties

première: Prisma Strijktrio
12 november 2017, November Music, ‘s-Hertogenbosch (NL)

opdracht: November Music
mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten | Makersfonds Gemeente Tilburg | Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Muziek voor strijkinstrumenten in combinatie met abstracte landschapsfotografie gemaakt in IJsland tijdens de Fljótstunga Artist in Residency 2015.

Met ogenschijnlijke eenvoud en een sterk oog voor beeldcompositie en detail legt Merijn Bisschops natuurlijke vormen, kleuren en texturen van het IJslandse landschap vast. De muziek die hij componeert voor Prisma strijktrio bestaat uit haarfijn in elkaar grijpende klanktexturen en lagen van minimalistische ritmiek. Muziek die zowel sereen en breekbaar als overweldigend is.

over Textures:

“Bijzonder indrukwekkend was ook het werk van componist en fotograaf Merijn Bisschops. Hij combineerde haarscherp geprojecteerde foto’s van schitterende verlaten landschappen waarin miljoenen jaren van geologische processen zichtbaar waren, met muziek voor drie strijkers. De muziek was even gelaagd als de beelden, soms ruw en bars, soms fijnzinnig en vol tere tinten.”

René van Peer 13-11-17, Brabants Dagblad

over Textures:

“Bisschops is componist, maar sinds enige jaren ook actief als fotograaf en filmer en streeft ernaar om totaalkunstwerken te creëren waarin de diverse kunstvormen op een logische en onlosmakelijke manier met elkaar verweven zijn. Met ‘Textures’ is hij daar zeker in geslaagd.”

Ben Taffijn 6-12-2017, Nieuwe Noten