Geplaatst op

Textures


Textures (2017)

strijktrio & fotografie

“… Bijzonder indrukwekkend was ook het werk van componist en fotograaf Merijn Bisschops. Hij combineerde haarscherp geprojecteerde foto’s van schitterende verlaten landschappen waarin miljoenen jaren van geologische processen zichtbaar waren, met muziek voor drie strijkers. De muziek was even gelaagd als de beelden, soms ruw en bars, soms fijnzinnig en vol tere tinten.” 13-11-17, Brabants Dagblad

Muziek voor strijkinstrumenten in combinatie met abstracte landschapsfotografie gemaakt in IJsland tijdens de Fljótstunga Artist in Residency 2015. De wereldpremière vond plaats op 12 november 2017 door Prisma strijktrio tijdens November Music in ‘s-Hertogenbosch.

Met ogenschijnlijke eenvoud en een sterk oog voor beeldcompositie en detail legt Merijn Bisschops natuurlijke vormen, kleuren en texturen van het IJslandse landschap vast. De muziek die hij componeert voor Prisma strijktrio bestaat uit haarfijn in elkaar grijpende klanktexturen en lagen van minimalistische ritmiek. Muziek die zowel sereen en breekbaar als overweldigend is.

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten | Makersfonds Gemeente Tilburg | Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

(terug…)